Mooiste punten van de wedstrijd helpen Nederlands kampioenen niet aan overwinning - World Padel Tour Amsterdam

De eerste set verliep moeizaam, maar toen Bram Meijer en Uriël Maarsen hun ritme in de tweede set te pakken hadden, maakten ze er voor de volgepakte tribunes een spectaculaire wedstrijd van tegen de Spaanse wereldtoppers Alejandro Ruiz en Jerónimo González. Meegesleept door 2.500 uitzinnige supporters gaven de Nederlands kampioenen hun visitekaartje af, al was het net niet voldoende: 0-6, 6-7.

‘Die tweede set was echt genieten, al is het jammer dat we die in de tiebreak verliezen’, zei Bram. Met het genieten doelde hij niet alleen op het goede spel. Ook wees hij op de wisselwerking met het publiek in de Centrale Markthallen in Amsterdam. ‘Ik beleef mijn partijen altijd heel intens en het publiek deed dat ook. Dat was echt geweldig.’

Met enige regelmatig klonk ‘kom op Bram en Uriël’ vanaf de tribunes. En bij een gewonnen punt gingen de handen massaal de lucht in en rolde er een golf van geluid door de historische en karakteristieke locatie. ‘Dit is waar je van tevoren op hoopt’, verwees Uriël naar de entourage en het spel in de tweede set.

In de eerste set had het Nederlandse koppel, dat al vier jaar op rij de nationale titel wist te halen, duidelijk de tijd nodig om te acclimatiseren en te wennen aan het hoge niveau van de tegenstander, een gedegen koppel uit de top-6 van de wereld. Uriël: ‘In het begin waren we erg zoekende om het juiste ritme te vinden.

De tweede set daarentegen maakte heel veel goed. ‘Dit geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst’, zei Bram. ‘We hebben vandaag laten zien dat het padelniveau in Nederland groeiende is en dat we ons een set lang kunnen meten met de absolute wereldtop, al baal ik wel dat we onze kansen in de tweede set niet hebben verzilverd.’

Voor het beste padelkoppel van Nederland was het voorlopig de laatste keer dat zij samen de baan op stapten. Bram verhuist begin volgend jaar naar Spanje om zich nog meer op padel te kunnen focussen, terwijl de gezinssituatie van Uriël dat niet toelaat. Bram: ‘Het is prachtig dat we in dit decor en met zoveel fans onze laatste wedstrijd hebben mogen spelen. Hier doe je het voor.’