Algemene voorwaarden WildCard Toernooi - World Padel Tour Amsterdam

Bijzondere toernooibepalingen Wildcardtoernooi WPT Amsterdam Open

 1. Het toernooi is goedgekeurd door de KNLTB en wordt georganiseerd door WPT Amsterdam Open in samenwerking met Plaza Padel in week 37 van 12 t/m 18 september.
 2. Opzet: Er wordt gespeeld om 2 wildcards voor zowel DD als HD voor het hoofdschema van het WPT Amsterdam Open. Het wildcardtoernooi bestaat uit een hoofdschema bij Plaza Padel Amsterdam (zaterdag 17 en zondag 18 september) en hieraan voorafgaand 3 regionale kwalificatieschema’s bij de Plaza Padel locaties van Waalwijk (12-13 sept), Heiloo (14-15 sept) en Enschede (14-15 sept).
 3. Inschrijven voor het wildcardtoernooi is alleen voorbehouden aan spelers met de Nederlandse padelnationaliteit of spelers die aantoonbaar 3 jaar woonachtig zijn in Nederland. De toernooiorganisatie heeft het recht om inschrijvingen te weigeren dan wel toe te staan op bovenstaande gronde en bij uitzonderlijke situaties.
 4. Inschrijven voor het hoofdschema van het Wildcardtoernooi kan via MijnKNLTB.nl tot en met maandag 29 augustus 14:00. Tot dit moment is het mogelijk je inschrijving zonder verdere gevolgen terug te trekken. Voor spelers die niet rechtstreeks geaccepteerd worden, bestaat de mogelijkheid om in te schrijven voor één van de kwalificatieschema’s t/m 7 september 14:00.
 5. Voor het Wildcardtoernooi zijn geen ranglijstpunten te verdienen en de wedstrijden zullen niet verwerkt worden voor rating.
 6. Speelschema: Er wordt in zowel het hoofdschema als de kwalificatieschema’s gespeeld in een afvalschema. HD hoofdschema 16 koppels en max. 32 koppels bij alle kwalificaties. DD hoofdschema 8 koppels en max. 16 koppels bij alle kwalificaties.
 7. Er kan maximaal voor 1 kwalificatie toernooi worden ingeschreven. Dit moet op de locatie zijn die het dichtst mogelijk bij je woonadres is. De toernooiorganisatie kan je inschrijving verplaatsen naar een andere locatie dan waar je voor ingeschreven hebt, als duidelijk is dat dit dichter bij je woonadres ligt.
 8. Het inschrijfgeld bedraagt per speler: €20,-
 9. De telmethode die tijdens het toernooi wordt gehanteerd is: 3 volledige tiebreaksets met Golden Point.
 10. Het maximaal aantal geaccepteerde spelers per schema/groep is als volgt:
  HD hoofdschema 8 koppels, kwalificatieschema 28 koppels per locatie.
  DD hoofdschema 4 koppels, kwalificatieschema 12 koppels per locatie.
  Het hoofdschema in de HD wordt aangevuld met de 2 finalisten vanuit de verschillende kwalificatieschema’s op locatie (6 in totaal) en 2 WC vanuit organisatie.
  Het hoofdschema in de DD wordt aangevuld met 1 winnaar vanuit de verschillende kwalificatieschema’s op locatie (3 in totaal) en 1 WC vanuit de organisatie.
  Ieder kwalificatieschema wordt aangevuld met 4 WC vanuit organisatie.
 11. WC voor het hoofdschema kunnen t/m 31 augustus 14:00 worden aangevraagd via email toernooi@plazapadel.com. WC voor het kwalificatieschema kunnen t/m 8 september 14:00 worden aangevraagd via ditzelfde emailadres.
 12. Bij overschrijving van het aantal geaccepteerden wordt ingeloot op basis van padel ranglijstpunten, hierbij is de som van de ranglijstpunten van de koppels leidend.
 13. De acceptatie van het hoofdschema vindt plaats op 29 aug 15:00, van de kwalificaties op 7 sept om 15:00.
 14. De loting van de kwalificatieschema’s vindt plaats op 9 september, van het hoofdschema vindt de loting plaats op 16 september.
 15. Van maandag t/m vrijdag worden de eerste partijen gepland om 17:00. De laatste partijen worden gepland om 22:00 uur. In het weekend starten de partijen om 10:00 uur. Op zaterdag 17 september wordt de laatste wedstrijdronde gepland om 19:00.
 16. Spelers dienen zich 15 minuten voor iedere wedstrijd te melden bij de toernooileiding.
 17. Spelers zijn zich ervan bewust:
 • Dat hun persoonsgegevens verwerkt worden zodat zij deel kunnen nemen aan het toernooi.
 • Dat zij geïnformeerd worden over activiteiten rondom het toernooi en over toekomstige toernooien.
 • Dat ter promotie van het toernooi er beeldmateriaal gepubliceerd kan worden.
 • Dat hun gegevens gebruikt kunnen worden voor promotionele doeleinden van het WPT Amsterdam Open

Spelers geven met hun aanmelding aan op de hoogte te zijn van mogelijke uitzending van wedstrijden en fragmenten van wedstrijden en verklaren af te zien van hun portretrechten.

Toernooileider: Sylvia van Geest

Centrale Markthal, Amsterdam
28 sep - 02 okt 2022