Argentijns onderonsje als hoofdgerecht van achtste finales op donderdag- World Padel Tour Amsterdam

Ook de tweede dag van de World Padel Tour Decathlon Open is ‘the gift that keeps on giving’. Op donderdag 12 oktober gingen de deuren van AFAS Live al om 9u30 open en vanaf 10u00 was het de hele dag puur spektakel in de poptempel die is omgebouwd tot padelpaleis.

Ondanks het verlies van veel topspelers op woensdag ging de uitverkochte AFAS Live er op de tweede toernooidag weer eens goed voor zitten. En de toeschouwers werden in de verste verte niet teleurgesteld. Clement Geens -de eerste Belg ooit in een hoofdtoernooi van de WPT- legde met zijn partner Benjamin Tison -de eerste Fransman ooit in de tweede ronde van de WPT- het vuur na aan de schenen van Alejandro Galan en Juan Lebron. Deze padellegendes wonnen eerder deze maand nog de German Open, zijn de voormalige nummers 1 van de wereld en in Amsterdam als 3e geplaatst. Het Belgisch-Franse duo dwong hen in de eerste set met een tie-break tot het uiterste. Daarna was het verzet echter gebroken en wonnen de Spanjaarden de tweede set met 6-0. In de kwartfinale treffen zij het duo Gutierrez/Gutierrez.

Ook bij de dames was er genoeg spektakel. Tegen Martinez en Ruiz ging het in de eerste set voor de Spaanse nummers 1 van de wereld met 7-5 nog gelijk op, maar na 6-1 in de tweede set plaatsten zij zich alsnog redelijk eenvoudig voor de kwartfinale. De nummers 2 van de plaatsingslijst van deze World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open zijn Gemma Triay en Marta Ortega. Zij rekenden in hun achtste finale met 6-4 en 6-3 af met Lucia Martinez en Carmen Goenaga.

Een ander routinier is de 47-jarige Carolina Navarro, die maar liefst 9 jaar lang de nummer 1 van de wereld was en tegenwoordig op de 40e plek bivakkeert. Zij rekende op donderdag met haar 20 jaar jongere partner Marina Guinart eenvoudig af met het duo Sharifova/Borrero (6-4, 6-2). Voor de kwartfinale kunnen zij nu hun borst nat maken voor ene confrontatie met nummers 1 Sanchez en Josemaria. Dat wordt om 11u00 ook meteen de openingspartij op het centre court in AFAS Live.

Tello en Ruiz plaatsten zich voor de kwartfinales na een spannende partij tegen Garcia en Barahona (7-6 en 7-5), terwijl de als 2e geplaatsten Stupaczuk en Di Nenno in het Argentijnse onderonsje met Libaak en Augsburger in de openingspartij van de avondsessie een waar hoofdgerecht opdienden. In drie sets trokken Stupaczuk en Di Nenno het spektakelstuk naar zich toe en ze zorgden er met spectaculaire rally’s voor dat het publiek regelmatig op de banken stond. In de kwartfinale nemen zij het vrijdag op tegen het koppel Belluati/Ruiz, die ogenschijnlijk eenvoudig afrekenden met Cepero en Chozas.

De laatste match van de avond werd afgesloten door publiekslieveling Paquito Navarro en zijn partner Federico Chingotto. De stylist liet wederom mooie acties zien waar het publiek van kon genieten. Waar de tegenstanders Benítez en Alonso in de eerste set nog weerstand boden (6-4), denderde Paquito en Chingotto in de tweede set er overheen (6-1).


Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023