Padel op Ziggo Sport - World Padel Tour Amsterdam

Toptoernooien van snelst groeiende sport uitgebreid te volgen

Ziggo Sport voegt een nieuwe sport toe aan het portfolio van topsportevenementen. De komende drie jaar zendt de sportzender de internationale toernooien van de World Padel Tour uit. Het eerste toernooi waarvan verslag wordt gedaan is het Reus Costa Daurada Open in Spanje in het weekend van 11 tot en met 13 maart.

De World Padel Tour bestaat dit jaar uit 24 evenementen, verdeeld over vier continenten. Het jaar wordt afgesloten met een Master Finale waarin de beste geklasseerde spelers tegen elkaar uitkomen. Dit jaar komt de World Padel Tour ook naar Nederland. Het Amsterdam Padel Open 2022 vindt plaats van 26 september tot en met 2 oktober.

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, die ook in Nederland een enorme opmars doormaakt. “Padel is razend populair en overal schieten de padelbanen als paddenstoelen uit de grond. Het is snel, spectaculair, heeft een hoog entertainment-gehalte en spreekt een brede doelgroep aan. Het past perfect in het portfolio van Ziggo Sport en is een mooie uitbreiding op alle rechten die we al in ons bezit hebben”, aldus Marcel Beerthuizen van Ziggo Sport.

Rijk aanbod van racketsporten op Ziggo Sport

Ziggo Sport besteedt veel tijd aan racketsporten. Het hele jaar door zijn alle ATP 1000 Masters en ATP 500-toernooien live te zien, evenals Wimbledon, ABN AMRO World Tennis Tournament, de WTA Tour met onder meer alle WTA 1000 toernooien, Davis Cup, Billie Jean King Cup, Libéma Open, ATP Finals, ATP 250 toernooien en nog veel meer. Ook zendt de sportzender badmintonevenementen uit.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023