Oud-topsporters strijden zaterdagavond op centre court om felbegeerde Legends Trofee. - World Padel Tour Amsterdam

Oud-topsporters strijden zaterdagavond op centre court om felbegeerde Legends Trofee

Wie de namen Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Arjen Robben hoort, denkt al snel aan voetbal of het Nederlands elftal. En bij de naam van Teun de Nooijer gaan de gedachten al snel naar één van de beste Nederlandse hockeyers ooit.

Maar tijdens het Legends toernooi zaterdagavond hebben zij geen voetbalschoenen aan of een hockeystick bij zich. In plaats daarvan strijden zij op de padelbaan in de Centrale Markthal vanaf 20:00 uur om de felbegeerde Legends Trofee.

Naast Van Persie, Van der Vaart, Robben en De Nooijer betreden ook Frank en Ronald de boer, Raemon Sluiter, Demy de Zeeuw, Dorus de Vries en toernooidirecteur John van Lottum het centre court.

‘Vooral voetballers hebben in Nederland een belangrijke rol gespeeld in de groei van padel. Zij zijn heel fanatiek en een soort van ambassadeurs’, zegt Van Lottum. ‘Het mooie is dat zij nu niet meet de voetballer of hockeyer zijn, maar de padeller. Net als elke andere padellers in Nederland.’

Op de vraag hoe het komt dat oud-topsporters, en in het bijzonder voetballers, groot liefhebber zijn van padel, weet Van Lottum het antwoord wel: ‘Oud-topsporters hebben vaak wat meer vrije tijd, zijn heel competitief, hebben balgevoel en willen graag sporten. Padel is laagdrempelig en sociaal. Je speelt het altijd met zijn vieren.’

Wie kroont zich tot beste padelduo en gaat er met de gewilde trofee vandoor?

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023