Padel voor iedereen - World Padel Tour Amsterdam


Door middel van het World Padel Tour Legacy Programma willen de gemeente Amsterdam, KNLTB, de Provincie Noord-Holland, Team Sportservice Amsterdam, Hello Padel Academy en Plaza Padel via verschillende padelclinics- en activiteiten diverse doelgroepen inspireren om padel blijvend te beoefenen.

Padel voor iedereen

De afstand tot padel is voor sommige doelgroepen helaas groot. Kosten voor deelname zijn doorgaans hoog en de afstand tot verenigingen en padel faciliteiten kan voor diverse doelgroepen worden verkleind. In afstemming met de samenwerkingspartners richt het legacy programma zich op Amsterdamse ROC-studenten, 55+’ers met een kleine beurs en mensen uit de maatschappelijke opvang.

John van Lottum, toernooidirecteur WPTAO, is trots dat er met het toernooi ook wordt ingezet op het creëren van sociaal maatschappelijke waarde, “Met de toevoeging van het legacy programma aan de programmering van de WPT Amsterdam Open zetten we in samenwerking met partners een belangrijke stap naar het toegankelijker en inclusiever maken van de padelsport. Inspiratie en beleving staan daarbij centraal. Zo nemen verschillende doelgroepen met een afstand tot de sport deel aan clinics, bezoeken zij topwedstrijden en kunnen zij na afloop van het toernooi de padelsport blijven ontdekken.”

Meerdere inspiratie momenten

Via een gefaseerde aanpak zetten de samenwerkingspartners in op het bereiken en inspireren van 100 participanten. Op donderdag 22 september start de kennismaking met de sport bij Plaza Padel Amsterdam met professionele padelclinics, demowedstrijden en een gezonde lunch die wordt aangeboden door CBRE en Dentons.

Het programma wordt vervolgd op woensdag 28 september in de Centrale Markthal waarbij de deelnemers een rondleiding krijgen, topwedstrijden bezoeken en diverse spelers ontmoeten.

Door incentives en het creëren van structurele padel momenten willen de samenwerkingspartners de doelgroepen blijvend toegang bieden tot de sport.

Voor meer informatie, aanmelden of samenwerkingsmogelijkheden klik hier.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023