Recordcijfers media-bereik overtreffen alle verwachtingen World Padel Tour Amsterdam Open. - World Padel Tour Amsterdam

Nu de stof van de World Padel Tour Amsterdam Open langzaam is neergedaald, wordt steeds beter zichtbaar hoe groot succes de eerste editie van het toernooi is geweest. Niet alleen waren de beste padelspelers ter wereld voor het eerst in Nederland te bewonderen, ook op andere vlakken scoorde de World Padel Tour Amsterdam Open prachtige cijfers.

De aanwezigheid van de complete wereldtop zorgde ervoor dat de even sfeervolle als iconische Centrale Markthal in Amsterdam alle vijf de speelavonden stijf uitverkocht was. De 5 duizend early bird tickets gingen in aanloop naar het toernooi binnen 20 minuten over de digitale toonbank. In totaal werden verspreid over vijf speeldagen bijna 20 duizend kaarten verkocht voor de World Padel Tour Amsterdam Open.

Padelfans die niet op de tribunes zaten, volgden de World Padel Tour Amsterdam Open massaal vanaf een afstand. Maar liefst 2.3 miljoen padelliefhebbers keken de World Padel Tour Amsterdam Open gedurende de week via World Padel Tour TV, dat in 157 landen werd uitgezonden. Bijna 1.4 miljoen van hen keken live mee tijdens een van de live-uitzendingen.

Dat het toernooi boeide, bleek wel uit de duur dat de gemiddelde kijker naar de live-uitzending keek: 48.8 minuten. Een record. Niet eerder stemde de kijker zo lang onafgebroken af op een padeltoernooi. Het gemiddelde lag hoger dan bij andere sporten, zoals voetbal of basketbal.

En ook via sociale media wisten mensen wereldwijd de World Padel Tour Amsterdam Open te vinden. Op Instagram groeide het bereik tot 1,2 miljoen en de best bekeken video op TikTok had meer dan 3 miljoen views. Het totale bereik op sociale media was 7 miljoen. Cijfers waar de World Padel Tour Amsterdam Open vooraf alleen maar van had durven dromen.

Naast het enorme bereik en de betrokkenheid online, bleef de World Padel Tour Amsterdam Open ook niet onopgemerkt bij de traditionele media in Nederland. Onder meer Algemeen Dagblad, Volkskrant en NOS berichtten over het toernooi. De totale PR-waarde was 2 miljoen euro.

Bovendien was het voor het eerst dat padel live werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Ziggo Sport zond alle wedstrijden uit en RTL 7 deed verslag van de finaledag. Op het hoogtepunt keken op RTL 7 maar liefst 370 duizend mensen naar de World Padel Tour Amsterdam Open. De finales van de mannen en vrouwen zijn zelfs nog terug te bekijken op Videoland.

De licentie van de World Padel Tour is voor drie jaar in handen van Timeless Investments en Kroonenberg Groep, die hun nek uitstaken en het toernooi voor het eerst naar Nederland haalden. De organisatie van het evenement lag in handen van Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. Met de World Padel Tour Amsterdam Open vertaalden zij de meest spectaculaire punten op sociale media naar de werkelijkheid voor de Nederlandse padelfan. In Amsterdam vond de kruisbestuiving plaats tussen padel als breedtesport en padel als topsport.

Toernooidirecteur John van Lottum: ‘De World Padel Tour Amsterdam Open heeft al onze verwachtingen overtroffen. We hebben een fantastisch toernooi neergezet en iets nieuws toegevoegd aan de Nederlandse sportkalender. Zowel binnen als buiten de padel community. We zijn momenteel druk bezig om aan dit succes een vervolg te geven.’

De laagdrempeligheid en rauwheid van de snelst groeiende sport ter wereld kwam terug in de locatie waar de World Padel Tour Amsterdam Open werd gehouden. De oude Centrale Markthal, dat het urban karakter van de sport goed weergaf, had de uitstraling van een minifestival, met topsport als middelpunt. Daaromheen zorgden foodtrucks, barretjes en entertainment voor de perfecte sfeer. Ook konden bezoekers zelf een balletje slaan.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023