Saturday Night Fever in AFAS Live- World Padel Tour Amsterdam

Zaterdagavond was het showtime bij de WPT Decathlon Amsterdam met gedenkwaardige halve finales bij zowel de dames als de heren. Het als 3e geplaatste duo Beatriz Gonzalez / Delfina Brea trok in drie sets de partij tegen de nummers 2 Gemma Triay en Marta Ortega over de streep. Zij zorgden ervoor dat de 3.200 toeschouwers bijna drie uur lang op het puntje van hun stoel zaten.

De Spaanse Gonzalez is de mondiale nummer 5 en haar Argentijnse partner Brea de nummer 7. Zij wonnen de eerste set verrassend snel en simpel met 6-1 en leken in de tweede set op weg naar een eenvoudige overwinning. Triay (nummer 3 van de wereld) en Ortega (#6) waren echter net op tijd weer bij de les en sleepten met 7-5 een beslissende derde set uit het vuur. Gonzalez/Brea stelden daarin met 6-4 alsnog orde op zaken en vierden na een strijd van bijna drie uur hun finaleplek uitbundig op het centre court van AFAS Live. Eerder op de dag plaatsten Paula Josemaria en Ariana Sanchez zich als de nummers 1 van de plaatsingslijst vlotjes voor de finale door Osoro en Castello met 6-2 / 6-1 te verslaan. Voor Josemaria staat op zondag niet alleen de toernooititel op het spel, maar bij winst zal zij ook 2023 afsluiten als nummer 1 van de wereld.

Bij de heren was het spektakel zaterdagavond van een compleet andere planeet. De eerste set tussen de Spaanse ‘rockstars’ Lebron/Galan en het Argentijnse koppel Stupaczuk/Di Nenno was een ware rollercoaster. Maar liefst 70 minuten lang was elk punt van absolute wereldklasse en er was een tie-break nodig om een beslissing te forceren. Daarin leken ‘Ale’ en Galan (als 3e geplaatst) op weg naar de winst, maar de Zuid-Amerikanen (#2) eisten de set uiteindelijk toch voor zich op. Het publiek ging helemaal uit z’n dak en maakte zich op voor nog meer spanning en sensatie. De inspanningen van de eerste set leken echter hun tol te hebben geëist voor de Spanjaarden, want Stupa en Di Nenno walsten met 6-0 over hen heen en plaatsten zich zodoende voor de finale op zondag. Daarin treffen ze de als 4e geplaatsten Chingotto en publiekslieveling ‘Paquito’ Navarro, die op zaterdagmiddag Tello en Ruiz met twee keer 6-3 versloegen.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023