Stupaczuk en Di Nenno pakken titel bij de mannen, Josemaria en Sanchez maken favorietenrol bij de vrouwen waar- World Padel Tour Amsterdam

Met twee hoogstaande finales kwam er zondag een einde aan de tweede editie van de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open. Bij de mannen gingen de Argentijnen Franco Stupaczuk en Martin di Nenno er met de titel vandoor. Bij de vrouwen wonnen de Spaanse Paula Josemaria en Ariana Sanchez.

Bij de mannen zetten Stupaczuk en Di Nenno hun goede vorm van de tweede seizoenshelft door. Zij wonnen onlangs vier toernooien op rij en bleken ook in Amsterdam de beste. De nummer drie en vier van de wereld versloegen in de finale Frederico Chingotto en publiekslieveling Francisco ‘Paquito’ Navarro: 4-6, 6-2, 6-2.

Stupaczuk en Di Nenno kregen de zege niet zomaar cadeau. In de eerste set hadden ze het lastig tegen Chingotto en Navarro, die het publiek met zijn verdedigingskunsten en fraaie ballen af en toe op de banken kreeg. Navarro mocht met zijn 34 jaar een paar jaar ouder zijn dan de andere drie spelers op de baan, de kwaliteit druipt er nog altijd vanaf.

Maar in de tweede en derde set lieten Stupaczuk en Di Nenno zien waarom zij de laatste tijd in uitstekende vorm verkeren. Ze lieten zich niet van de wijs brengen, draaiden de partij om en kroonden zich tot verdiende winnaars. ‘Amsterdam was amazing’, zei Di Nenno. En Stupaczuk: 'Dankjewel en tot volgend jaar.’

Bij de vrouwen maakten Paula Josemaria en Ariana Sanchez hun status meer dan waar. Het Spaanse duo was als favoriet aan de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open begonnen en versloeg zondagmiddag in de finale de Spaanse Beatriz Gonzalez en haar Argentijnse partner Delfina Brea (7-6, 6-0).

Met hun zege in twee sets schreven ze niet alleen de World Padel Tour Amsterdam Open op hun naam. Door hun overwinning sluiten ze het jaar 2023 ook af als nummers één van de wereld. Bovendien was het dit jaar alweer hun dertiende titel op de World Padel Tour. Een record.

De eerste set in de aantrekkelijke finale ging gelijk op en duurde meer dan een uur. Josemaria en Sanchez kregen op 6-5 al een setpunt, maar die werd door Gonzalez vakkundig weggewerkt. In de tiebreak trok het nagenoeg onverslaanbare duo de set alsnog naar zich toe.

Die mentale tik kwamen Gonzalez en Brea niet meer te boven. Zij moesten toezien hoe Josemaria en Sanchez de tweede set eenvoudig wonnen en hun dertiende WPT-titel van het jaar veroverden. ‘Een droom is uitgekomen’, zei Sanchez over het feit dat ze het jaar afsluiten als de nummers één van de wereld. En Josemaria: ‘Nederland zal voor altijd in mijn hart zitten.’

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023