Decathlon naamgever van World Padel Tour Amsterdam Open- World Padel Tour Amsterdam


Decathlon en de World Padel Tour (WPT) Amsterdam Open zijn een samenwerking overeengekomen die het sportmerk tot en met 2024 als naamgever verbindt aan het grootste padeltoernooi op de internationale kalender. De WPT Decathlon Amsterdam Open vindt van 11 tot en met 15 oktober aanstaande plaats in AFAS Live.

Het partnership past volgens CEO Lisa Noraz van Decathlon Nederland perfect in de visie en strategie van het sportmerk: “De populariteit van padel is de afgelopen jaren extreem hard gegroeid en wij verwachten dat deze groei blijft doorzetten. Zodoende is het één van de sporten waarop Decathlon zich de komende jaren zal blijven concentreren. Deze samenwerking draagt bij aan onze visie ‘move people through the wonders of sport’; met de WPT Decathlon Amsterdam Open willen we mensen inspireren om deze mooie sport te beoefenen.

Toernooidirecteur John van Lottum: “De kracht van Decathlon is dat zij padel toegankelijk maken voor een brede doelgroep. In het internationale padelcircuit is het merk intussen niet meer weg te denken, professionals gebruiken hun producten en iedere sporter heeft wel een product van Decathlon in huis. Dit partnership is echt een ‘perfect match’, want het geeft ons de mogelijkheid om de WPT Decathlon Amsterdam Open -en padel in het algemeen- in het hele land onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.


Decathlon: 1.750 vestigingen in 70 landen

De WPT Decathlon Amsterdam Open vindt van 11 tot en met 15 oktober 2023 plaats in AFAS Live, recht tegenover de vestiging Decathlon Arena, op de Johan Cruijff Boulevard. Dat was in 2000 het allereerste Decathlon-filiaal in Nederland. Het van oorsprong Franse sportmerk werd in 1976 opgericht, heeft in ons land inmiddels 21 vestigingen, is wereldwijd gegroeid tot ruim 1.750 winkels in meer dan 70 landen en verkoopt producten voor meer dan 100 sporten. Deze producten worden door Decathlon zelf ontworpen, ontwikkeld en getest.

Sjoerd Dijkstra, Commercieel Manager Padel Decathlon Nederland: “Met de WPT Decathlon Amsterdam Open hebben we een uitgelezen mogelijkheid om een nog groter publiek in Nederland in aanraking te laten komen met deze fantastische sport. Al sinds de jaren ’90 zijn we bezig met het ontwikkelen van producten voor padel. Dit doen we in Madrid, onder andere in samenwerking met Horacio Álvarez Clementi, de Argentijnse coach en voormalig nummer 1 van de wereld. Intussen is ons assortiment uitgegroeid tot een breed en kwalitatief aanbod voor zowel topsporters als recreatieve spelers, waar zelfs de profs Maxi Sánchez en Lucía Sainz op de internationale tour mee spelen.


Woensdag 11 oktober Dutch Day

World Padel Tour (WPT) Decathlon Amsterdam Open wordt georganiseerd door Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. ‘Founding partners’ Timeless Investments en Kroonenberg Groep haalden het toernooi in 2022 naar Nederland en zij zijn momenteel samen met de KNLTB licentiehouder. De eerste editie vorig jaar in de Centrale Markthal was direct een doorslaand succes, zowel qua aantallen toeschouwers als in mediabereik. Miljoenen mensen over de hele wereld keken online, de live uitzending van de finaledag op RTL7 trok bijna 400.000 kijkers en 20.000 mensen bezochten het evenement. De reguliere entreetickets voor het finaleweekend in AFAS Live zijn inmiddels al uitverkocht. Voor de overige dagen zijn nog kaarten beschikbaar, zoals voor Dutch Day op woensdag 11 oktober, wanneer alle Nederlandse topspelers in actie komen.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023