Toppers kwalificeren zich op vrijdag de 13e voor halve finale- World Padel Tour Amsterdam

Vrijdag de 13e was bij de WPT Decathlon Amsterdam Open voor de complete top-3 van de plaatsingslijst in het damestoernooi bepaald geen ongeluksdag. De duo’s Josemaria/Sanchez, Triay/Ortega en Gonzalez/Brea drongen vrij eenvoudig door tot de halve finales en worden daarin vergezeld door Osoro/Castello, de nummers 6 van de ranking. Bij de heren wonnen de nummers 2 tot en met 5 van de ranking hun kwartfinales.

’s Werelds beste padelspeelsters van dit moment, Josemaria en Sanchez, beten ’s ochtends op het centre court in AFAS Live het spits af tegen de zeer ervaren, 47-jarige voormalige nummer 1 van de wereld Navarro en haar partner Guinart. De eerste set ging gelijk op en eindigde in 7-5, maar de tweede werd een afgetekende 6-0. AFAS Live was voor deze eerste kwartfinale al bomvol met padelliefhebbers en die kwamen tot laat in de middag aan het trekken. De nummers 5 van de plaatsingslijst bij de heren -Tello en Ruiz- versloegen in de laatste partij van de middag met 6-3 en 6-4 het duo Arroyo/Rubio, die in de 1e ronde nog verrassend de mondiale nummers 1 Coello en Tapia hadden uitgeschakeld.

Tello en Ruiz nemen het zaterdag in de halve finale op tegen Chingotto en ‘Paquito’ Navarro. Zij rekenden in hun kwartfinale op vrijdagavond snel af met de Chileense nummer 67 van de wereld Valdez en de Spaanse mondiale nummer 75 Sanchez; het werd twee keer 6-2. Het derde duo dat de halve finale bereikte waren Argentijnen Stupaczuk en Di Nenno, als 2e geplaatst bij de WPT Decathlon Amsterdam Open. Zij versloegen Belluati -tevens uit Argentinië, ranking #35- en Ruiz (Spanje, #32) in drie sets. In de halve finale op zaterdag treffen ze Galan en Lebron die laat op de vrijdagavond een zware kluif hadden aan de Argentijnen Gutierrez/Gutierrez: 3-6, 6-1 en 6-4. Zodoende staan de nummer 2 tot en met 5 van de plaatsingslijst bij de heren op zaterdag in de halve finale.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023