Bezoekersinformatie - World Padel Tour Amsterdam

Locatie

De World Padel Tour Amsterdam Open wordt gespeeld op een zeer bijzondere locatie: in de Centrale Markthal in Amsterdam.

De Centrale Markthal is onderdeel van een uniek gebied, namelijk het Food Centre Amsterdam. Een normaal voor publiek afgesloten gebied en dé groothandelsmarkt in levensmiddelen van en voor de regio Amsterdam. Bijzonder dat de World Padel Tour Amsterdam Open hier te gast mag zijn. Maar dit heeft wel impact op de bereikbaarheid van het evenement. Zo worden er bijvoorbeeld geen auto’s van externen op het terrein toegelaten. Om die reden adviseren wij bezoekers ten zeerste om met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer of taxi naar de Centrale Markthal af te reizen.

Vervoer

De Centrale Markthallen zijn voor alle bezoekers te bereiken via de Jan van Galenstraat 24 (let op hier kun je niet parkeren).

Loop routes

Bezoekers kunnen enkel via de Jan van Galenstraat 24 het terrein van de World Padel Tour Amsterdam Open betreden. Vanaf hier volg je de bewegwijzering naar de Centrale Markthal.

Let op: het terrein is niet toegankelijk voor bezoekers vanaf de Zeebergweg.

Fiets

De makkelijkste manier om bij de Centrale Markthallen te komen is op de fiets. Aan de ingang van het terrein worden fiets parkeerplaatsen ingericht. OV-fietsen zijn beschikbaar op alle NS stations in Amsterdam. Mocht onze fietsparking vol zijn, dan kun je jouw fiets in de daarvoor bestemde fietsstalling zetten in de buurt.

Kom met MacBikes naar het WPT

Op vertoon van je WPT toegangsticket ontvang je 10% korting op een MacBike.

De MacBike winkel is open 7 dagen per week van 09.00 tot 18.00. De stalling is geopend 7 dagen per week van 06.00 tot 22.00 uur. Adres: Oosterdokskade 63a. Klik hier voor de locatie.

De OBA stalling is gelegen aan de Oosterdokskade 151 en is 24/7 open. Klik hier voor de locaties.

Openbaar vervoer

De beste manier om bij de Centrale Markthal te komen is met het openbaar vervoer.

Met de trein

  • Het evenement is vanaf centraal station Amsterdam, station Amsterdam Zuid en station Amsterdam Lelylaan het beste te bereiken via de bus, metro en/of tram. Zie hieronder een toelichting vanaf deze stations.

Met de metro & tram

  • Vanaf centraal station Amsterdam met metro 52 (Station Zuid) en uitstappen bij halte de Pijp, daar stap je over naar tram 3 (Westergasfabriek) en stap je uit bij halte Hugo de Grootplein. Vanaf daar loop je naar de Jan van Galenstraat 24 (+/- 6 minuten). Vanaf daar volg je de bewegwijzering naar de ingang van het event.

  • Vanaf station Amsterdam Zuid met metro 51 (Isolatorweg) en uistappen bij halte Postjesweg en vervolgens bus 18 (Centraal Station) en bij halte Markthallen uitstappen. Vanaf daar loop je naar de Jan van Galenstraat 24 (+/- 2 minuten). Vanaf daar volg je de bewegwijzering naar de ingang van het event.

  • Vanaf station Amsterdam Lelylaan met metro 51 (Isolatorweg) en uistappen bij halte Postjesweg en vervolgens bus 18 (Centraal Station) en bij halte Markthallen uitstappen. Vanaf daar loop je naar de Jan van Galenstraat 24 (+/- 2 minuten). Vanaf daar volg je de bewegwijzering naar de ingang van het event.

Check voordat je vertrekt altijd even de laatste reisinformatie op NS of OV9292.

Auto routes

Het wordt sterk afgeraden het event te bezoeken met de auto. In de binnenstad van Amsterdam zijn zeer beperkte parkeermogelijkheden. Mocht het onoverkomelijk zijn om met de auto richting Amsterdam te reizen, dan wordt aangeraden bij een van de P+R locaties te parkeren en vanaf hier verder te reizen met het openbaar vervoer of te parkeren in de buurt van de Centrale Markthal.

P+R locatie

  • P+R Sloterdijk (adres: Piarcoplein 1, 1043 DW Amsterdam). Vervolgens pak je tramlijn 19 (Diemen Sniep) naar halte Jan van Galenstraat/Ruijterweg, Amsterdam. Vanaf daar loop je naar de Jan van Galenstraat 24 (+/- 6 minuten).

Parkeren in de buurt van de Centrale Markthal

  • Tetterode Promenade (adres: Willem de Zwijgerlaan 336, 1055 RD Amsterdam)
  • Q-Park Westergasgabriek (adres: van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG Amsterdam)

  • Parkeergarage De Hallen (adres: Bellamyplein 41, 1053 AT Amsterdam)

Vanaf deze parkeergarages ga je te voet naar de Jan van Galenstraat 24

VIP parking

We hebben te maken met een unieke locatie waar helaas geen auto's worden toegelaten. VIP-gasten kunnen op vertoon van hun parkeerticket de auto parkeren bij B.Amsterdam (adres: Johan huizingalaan 763A, 1066 VH Amsterdam). Je kunt vanaf daar gebruik maken van de shuttle service naar het evenement (houd hierbij rekening met 20 minuten reistijd). Aangekomen op het evenemententerrein word je bij de VIP ingang afgezet.

Locatie van de Markthal in plattegrond

Centrale Markthal, Amsterdam
28 sep - 02 okt 2022