Mooiste punten van de wedstrijd helpen Nederlands kampioenen niet aan overwinning - World Padel Tour Amsterdam

Op de eerste dag van de World Padel Tour Amsterdam Open mochten maar liefst vier Nederlandse koppels zich met de absolute wereldtop meten. Op het centre court weerden zij zich kranig en stegen bij momenten boven zichzelf uit. Maar een absolute stunt bleef uit in de uitverkochte Centrale Markthallen in Amsterdam.

Het mocht de sfeer op de volgepakte tribunes niet drukken. De 2.500 supporters lieten zich meeslepen door het spektakel op de baan en gingen op ‘Dutch Day’ als één man achter de Nederlandse koppels staan. Dat konden de duo’s goed gebruiken. Waar de internationale wereldtoppers, die deze week voor het eerst in Nederland in actie komen, fulltime met padel bezig zijn, kunnen de (meeste) Nederlandse spelers nog niet leven van hun sport.

Maar op het centre court bewezen Bram Meijer en Uriël Maarsen tijdens de laatste partij van de dag dat het niet alles hoeft te zeggen. Na een moeizame eerste set, zorgden zij voor een heerlijke afsluiter van de openingsdag van de World Padel Tour Amsterdam Open.

Het koppel, dat al vier jaar Nederlands kampioen is, toonde zich in de tweede set van zijn beste kant tegen de Spaanse wereldtoppers Alejandro Ruiz en Jerónimo González. Meegesleept door het uitzinnige publiek gaven ze hun visitekaartje af, al was het net niet voldoende om de set te pakken: 0-6, 6-7. ‘We hebben vandaag laten zien dat het padelniveau in Nederland groeiende is en dat we ons een set lang kunnen meten met de absolute wereldtop’, zei Meijer.

Mooiste punten
Een paar uur eerder hadden Tess van Dinteren en Milou Ettekoven het avondprogramma op het centre court geopend. De Nederlands kampioenen maakte de twee mooiste punten van de wedstrijd, maar konden niet voorkomen dat ze bij hun debuut op de World Padel Tour verloren. De wereldtoppers en fulltime profs Julieta Bidahorria en Claudia Fernández waren een maatje te groot: 1-6, 2-6.

‘We hadden niet het gevoel dat we kansloos waren, maar moeten zorgen dat we zelf minder fouten maken en op zoek gaan naar de juiste momenten om de punten te maken, net zoals zij dat doen. Het is heel leerzaam om tegen dit soort wereldtoppers te spelen. Dat geeft een enorme kick’, zei Ettekoven, die samen met Van Dinteren begin november meedoet aan het WK in Dubai.

Huid duur verkocht
En ook de Nederlandse koppels Sten Richters en Robin Sietsma en Marcella Koek en Steffie Weterings verkochten hun huid duur. Beide duo’s hadden via het wildcardtoernooi het hoofdtoernooi bereikt. ‘Het was alleen al een droom om hier op het centre court tegen dit soort spelers te mogen staan’, zei Richters nadat hij samen met Sietsma in twee sets van de Spaanse toppers Javier Leal en Javier Rico had verloren: 2-6, 4-6.

Koek en Weterings lieten in hun partij in de eerste set zien aardig mee te kunnen met Ana C. Nogueira en Marina Martinez, profs uit Spanje en Portugal, maar wisten net geen set te winnen: 5-7, 1-6. ‘Deze partij was heel leerzaam en motiveert ons om door te gaan. En we hebben enorm genoten’, zei Weterings.

Spaanse wereldtoppers

Op de World Padel Tour Amsterdam Open doet bij zowel de mannen als vrouwen de complete wereldtop mee. Het meest in het oog springt het Spaanse duo Juan Lebron en Ale Galan. Zij zijn op dit moment de beste padelspelers ter wereld en komen donderdag voor het eerst in actie op het centre court in de Centrale Markthal.

Wil jij het volledige speelschema van de kwalificaties en het hoofdtoernooi van de World Padel Tour Amsterdam Open bekijken? https://worldpadeltouramsterdam.com/toernooi/programma

----------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie neem contact op met persvoorlichter Eric Lankers via press@worldpadeltouramsterdam.com of telefoonnummer +316 24 99 32 52

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 okt - 15 okt 2023