PADEL VOOR IEDEREEN, WPT Amsterdam Open organiseert legacy programma - World Padel Tour Amsterdam


Van 28 september tot en met 2 oktober komt de World Padel Tour voor het eerst naar Nederland. De Centrale Markthal vormt het strijdtoneel waar de beste padelspelers van de wereld hun kunsten vertonen en toekomstige spelers worden geïnspireerd. In samenwerking met diverse partners lanceert de World Padel Tour Amsterdam Open een legacy programma om de sport toegankelijker te maken voor diverse doelgroepen.

Door middel van het World Padel Tour Legacy Programma willen de gemeente Amsterdam, KNLTB, de Provincie Noord-Holland, Hello Padel Academy en Plaza Padel via verschillende padelclinics- en activiteiten diverse doelgroepen inspireren om padel blijvend te beoefenen.


Padel voor iedereen

De afstand tot padel is voor sommige doelgroepen helaas groot. Kosten voor deelname zijn doorgaans hoog en de afstand tot verenigingen kan voor diverse doelgroepen worden verkleind. In afstemming met de samenwerkingspartners richt het legacy programma zich op Amsterdamse ROC-studenten, 55+’ers met een kleine beurs en mensen uit de maatschappelijke opvang.

John van Lottum, toernooidirecteur WPTAO, is trots dat er met het toernooi ook wordt ingezet op het creëren van sociaal maatschappelijke waarde, “Met de toevoeging van het legacy programma aan de programmering van de WPT Amsterdam Open zetten we in samenwerking met partners een belangrijke stap naar het toegankelijker en inclusiever maken van de padelsport. Inspiratie en beleving staan daarbij centraal. Zo nemen verschillende doelgroepen met een afstand tot de sport deel aan clinics, bezoeken zij topwedstrijden en kunnen zij na afloop van het toernooi de padelsport blijven ontdekken.”


Meerdere inspiratie momenten

Via een gefaseerde aanpak zetten de samenwerkingspartners in op het bereiken en inspireren van 100 participanten. Op donderdag 22 september start de kennismaking met de sport bij Plaza Padel Amsterdam met professionele padelclinics. Het programma wordt vervolgd op woensdag 28 september in de Centrale Markthal waarbij de deelnemers een rondleiding krijgen, topwedstrijden bezoeken en diverse spelers ontmoeten.

Door incentives en het creëren van structurele padel momenten willen de samenwerkingspartners de doelgroepen blijvend toegang bieden tot de sport.WPT Amsterdam Open

De licentie van het toernooi is in handen van Timeless Investments en Kroonenberg Groep, die het toernooi voor 3 jaar naar Nederland halen. De organisatie van het toernooi wordt verzorgd door Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. Voormalig proftennisser John van Lottum is als toernooidirecteur het gezicht van de World Padel Tour Amsterdam Open. Hij belooft dat de editie die in het najaar in Amsterdam plaatsvindt een nieuwe dimensie brengt aan de sport padel en nog meer fans creëert.

“Het is fantastisch dat heel Nederland live kennis gaat maken met het grootste en meest professionele mondiale padel circuit ter wereld. Zeven dagen lang gaat het spektakel van deze nieuwe en jonge sport voelbaar zijn in Amsterdam” aldus toernooidirecteur John van Lottum.

Business partners

Main partners
Official partners
International partners
Founding partners
AFAS Live
11 Oct - 15 Oct 2023